Jornada - Teletreball internacional i nòmades digitals: aspectes laborals i fiscals.

Informació del curs
Laboral

Dirigit a: Col·legiats exercents i no exercents, empleats, col·laboradors i familiars de col·legiats exercents
Data: 27 de novembre de 2023
Horari: De 9.45 h a 13.45 h aproximadament 
  L'obertura de la sessió i la presentació dels ponents anirà a càrrec del president del Col·legi de Gestors, el senyor Josep Ribó. La moderació estarà conduïda per la senyora Carme Elena, ponent de la Comissió Fiscal i Comptable, la senyora Aurora Rodés ponent de la Comissió Laboral i el Dr. Marc Giménez ponent de la Comissió d'Estrangeria del Col·legi.
Ponències: Ponència 1 - Aspectes fiscals del treball a distància. A càrrec de Dra. Montserrat  Casanellas Chuecos. Professora Professora agregada. Departament de Dret Administratiu, Processal i Financer i Tributari. Facultat de Dret. Universitat de Barcelona

1.  Lloc de tributació de les rendes obtingudes.
      •  Criteris de subjecció a les normes tributàries.
      •  Criteris establerts en els convenis de doble imposició.
2.  Tributació de les rendes rebudes:
      •  IRPF versus IRNR
      •  Retribucions en espècie del treball personal.
      •  Compensació de gestos ocasionats pel teletreball
      •  Despeses deduïbles per a la determinació dels rendiments nets del treball.
      •  Exempció de l'art. 7.p) LIRPF
      •  Deducció per doble imposició internacional.
  Ponència 2 - Teletreball internacional i nòmades digitals: aspectes de seguretat social i laborals. A càrrec de la Dra. Maria Dolores Carrascosa Bermejo. Prof. Dra. Dret del Treball i la Seguretat Social. Universitat Pontifícia Comillas. Experta Red Move S de la Comissió Europea.

S'analitzaran algunes qüestions sobre el teletreball internacional començant per la identificació de la Llei Nacional de Seguretat Social i Laboral aplicable en el marc dels instruments internacionals vigents. Es centrarà en l'àmbit de la UE que és on s'han buscat solucions pràctiques, especialment en l'àmbit de la Seguretat Social mitjançant acords aconseguits en el si de la Comissió Administrativa, i s'explicaran quals són les solucions previstes per al teletreball puntual, per al qual es desenvolupa de manera habitual en dos Estats membres i el recurs als acords entre institucions de Seguretat Social, especialment es centrarà en la repercussió pràctica de l'acord marc subscrit per Espanya i una altra vintena d'Estats membres que ha estat publicat en el BOE aquest estiu. 
S’abordarà el tema dels nòmades digitals; que són, les normes migratòries previstes per Espanya per a la seva atracció i les derivades laborals i de Seguretat Social que s'estan plantejant
  Ponència 3 - Situació actual de les autoritzacions de residència i treball teletreballadors internacionals en la Unitat de Grans Empreses i Col·lectius Estratègics després de la creació de la figura a través de la Llei de Start Ups. A càrrec del Sr. Luis Esteban-Manzanares Fernandez-Roldan. Subdirector Adjunt. Responsable de Grans empreses i Col·lectiu Estratègics. S.G. Gestió i Coordinació de Fluxos Migratoris. Ministerio de Inclusión, Seguridad Social y Migraciones.

Es tractarà l'evolució de les autoritzacions després de gairebé un any de vigència, principals xifres, nacionalitats sol·licitants, la figura de l'autònom societari.  

Modalitat: Indiqueu quan feu la inscripció, la modalitat escollida:
-  Presencial. Places limitades. Col·legi de Gestors. Plaça Urquinaona, 6. 6a planta. Barcelona.
-  Streaming (zoom)
La sessió quedarà enregistrada.
Informació connexió zoom: L’aula s’obrirà a l’hora d’inici de la formació.
Podeu accedir a través de la plataforma de formació amb el nom d'usuari i contrasenya de la persona inscrita a la formació. 
Anar a "mis cursos" i clicar el botó "Gravació/streaming" de la formació i seguir instruccions.
Documentació: En la cas que es disposi de documentació estarà disponible a la plataforma entre 24 hores abans de l’inici de la formació. En el cas que hi hagi documentació addicional una vegada finalitzada la formació, us la facilitarem posteriorment.
Certificació: Una vegada finalitzada l’acció formativa, els alumnes obtindran un certificat d’assistència que es podran descarregar a la plataforma Formacogac.

Ponents

  1. Dra. Montserrat Casanellas ChuecasProfessora agregada. Departament de Dret Administratiu, Processal i Financer i Tributari. Facultat de Dret. Universitat de Barcelona
  2. Dra. Maria Dolores Carrascosa BermejoDra. i professora Dret del Treball i la Seguretat Social. Universitat Pontifícia Comillas. Experta Red Move S de la Comissió Europea.
  3. Sr. Luis Esteban-Manzanares Fernandez-RoldanSubdirector Adjunt. Responsable de Grans empreses i Col·lectiu Estratègics. S.G. Gestió i Coordinació de Fluxos Migratoris. Ministerio de Inclusión, Seguridad Social y Migraciones

Compartir
Copyright Gestors Administratius de Catalunya 2018 | All Rights Reserved