Normativa comunitària de l'IVA relatius a l'e-comerce. Presencial i Streaming.

Informació del curs
Fiscal

Dirigit a:

Col·legiats exercents i no exercents, empleats, col·laboradors i familiars de col·legiat exercent.

Data: Dijous 22 de setembre de 2022 de 16:00h a 19:30h. 
Modalitat:

Streaming. La jornada només estara disponible el temps que duri la sessió en directe. No hi haurà gravació.

INAUGURACIÓ DE LA NOVA SALA DE FORMACIÓ DE LA DELEGACIÓ DE GIRONA.

Presencial: Delegació de Girona
    Col·legi Oficial de Gestors Administratius de Catalunya
    C/ Cristòfol Grober, 3 entresol
    17001- Girona

Programa:

Normativa de l'IVA relacionada amb la tributació de les vendes a distància, tractament específic per a les empreses mediadores en el comerç electrònic, vendes on-line, i prestacions de serveis intracomunitaris.

El comerç electrònic i la venda a distància de mercaderies han experimentat un creixement exponencial a la UE i a tot el món, conseqüència dels avenços tecnològics de les últimes dècades. Cal tenir en compte, a més, la creixent involucració de les plataformes de compravenda en aquest tipus de vendes, que pot comportar majors complexitats.

 Les normes vigents en l'IVA, en particular, sobre la importació de béns comercials pels consumidors finals, i respecte de les vendes a distància, han quedat desfasades, ja que són anteriors a aquests avenços tecnològics. A més, en la pràctica, la correcta aplicació de l'IVA en les vendes a distància es presenta complexa des del punt de vista administratiu, ja que els proveïdors han de tenir en compte que cada país compta amb tipus impositius, models tributaris i periodicitat diferents, així com un procediment administratiu per al registre que pot demorar-se en el temps.

 Davant d'aquesta situació, la Unió Europea es va proposar adaptar el marc jurídic-fiscal per millorar el comerç intracomunitari, protegir les empreses de la UE davant l'avantatge que el sistema proporcionava a proveïdors de tercers països; així com per optimitzar la recaptació i combatre el frau en aquest sector cada vegada més important.

Documentació: En el cas que es disposi de documentació prèvia, estarà disponible a la plataforma 24 hores abans de l’inici de la formació. En el cas que hi hagi documentació addicional una vegada finalitzada la formació, us la facilitarem posteriorment.
Certificació: Una vegada finalitzada l’acció formativa, els alumnes obtindran un certificat d’assistència que es podran descarregar a la plataforma Formacogac.
Informació connexió streaming

Heu d'accedir a través de la plataforma de formació amb  el nom d'usuari i contrasenya de la persona inscrita a la formació. 
Anar a "mis cursos" i clicar el botó "Gravació/streaming" de la formació. Podeu descarregar el software ZOOM si no el teniu instal·lat des de l'enllaç  https://zoom.us/client/latest/ZoomInstaller.exe 

 L’aula s’obrirà a l’hora d’inici de la formació.

 Recordeu tenir activat l'altaveu del vostre equip

Ponents

  1. Sr. José M. Tocornal RuízCap de la Unitat d'Inspecció de l'AEAT

Compartir
Copyright Gestors Administratius de Catalunya 2018 | All Rights Reserved